مربا و مارمالاد و ژله مربا ویژگیها و روشهای آزمون
1 ـ هدف هدف از تدوین این استاندارد
تعیین ویژگیها , بستهبندی , نشانهگذاری , نمونهبرداری و روشهای آزمون
مربا و مارمالاد و ژله مربا میباشد . 2 ـ دامنه كاربرد
1 ـ هدف
هدف از تدوین این استاندارد تعیین
ویژگیها , بستهبندی , نشانهگذاری , نمونهبرداری و روشهای آزمون مربا و
مارمالاد و ژله مربا میباشد . 2 ـ دامنه كاربرد این استاندارد
فرآوردههایی را شامل میشود كه از كلیه اندامهای سالم و ماكول گیاه قابل
تهیه است .
هدف از تدوین این استاندارد تعیین
ویژگیها , بستهبندی , نشانهگذاری , نمونهبرداری و روشهای آزمون مربا و
مارمالاد و ژله مربا میباشد .
2 ـ دامنه كاربرد
این استاندارد فرآوردههایی را شامل
میشود كه از كلیه اندامهای سالم و ماكول گیاه قابل تهیه است . اندامهای
گیاهی میتواند مجزاء بصورت مربا و مارمالاد و ژله مربا تهیه شود . این
استاندارد در مورد ژله دسر 1 همچنین محصولات تهیه شده با مواد قندی و یا
غیرقندی كه مصرف رژیمی دارند 2 نمیباشد .
این استاندارد فرآوردههایی را شامل میشود كه از كلیه اندامهای سالم و ماكول گیاه قابل تهیه است
اندامهای گیاهی میتواند مجزاء بصورت مربا و مارمالاد و ژله مربا تهیه شود .
این استاندارد در مورد ژله دسر 1 همچنین محصولات تهیه شده با مواد قندی و یا غیرقندی كه مصرف رژیمی دارند 2 نمیباشد .
3 ـ 1 ـ مربا :
فرآوردهایست كه از عمل آوری اندامهای
گیاهی همراه با قند مجاز ( موضوع بند 4-8 این استاندارد ) با آب و یا آب
میوه پس از طی فرآیند خاص تا غلظت مشخص بدست آید به ترتیبی كه قطعات بكار
رفته در تهیه آن قابل تفكیك و رویت باشد .
3 ـ 2 ـ مارمالاد
فرآوردهایست كه طی فرآیند خاص از پوره
میوه همراه با قند مجاز ( موضوع بند 4-8 این استاندارد ) تا رسیدن به غلظت
مورد نیاز بدست میآید .
3 ـ 3 ـ ژله مربا
فرآوردهایست شفاف كه طی فرآیند خاص از
آب میوه و یا استخراج آبی میوه كه فاقد ذرات میوه بوده ممكن است به وسیله
تبخیر تغلیظ شده و یا مواد قندی مجاز ( موضوع بند 4-8 این استاندارد ) به
آن اضافه شده و تا غلظت مورد نیاز حاصل میشود .
4 ـ 1 ـ میوه ها :
میوه های مورد مصرف باید تمیز , تا حد
مناسب رسیده , سالم , با یا بدون پوست , بدون هسته ( بجز دانه ریزها ) بدون
تخمدان , از میوه تازه ( به استثنأ بالنگ كه بصورت خشك مجاز میباشد ) و
یا نگهداری شده در سردخانه و یا منجمد شده طبق استاندارد مربوطه استفاده
شود .
4 ـ 2 ـ سایر اندامهای گیاهی :
سایر اندامهای گیاهی مورد مصرف باید تمیز , سالم و تازه باشد ( از گلهای خشك شده طبق استاندارد مربوطه نیز میتوان استفاده نمود .)
نوع فایل:word
سایز:679 KB
تعداد صفحه:18