پرورش بوقلمون به روش سنتی و صنعتی
این تحقیق در مورد پرورش بوقلمون به روش سنتی و صنعتی در 60 صفحه در قالب ورد و قابل ویرایش می باشد |
دسته بندی | دامپزشکی |
فرمت فایل | docx |
حجم فایل | 105 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 60 |
پرورش بوقلمون به روش سنتی و صنعتی
بوقلمون بزرگترین و سنگینترین
پرنده خانگی است . برخی مبدا اصلی این پرنده را آمریکای شمالی و مرکزی ذکر
می کنند و برخی دیگر ساکنین مکزیکو یعنی سرخپوستان آزتک و مایا را مسئول
اهلی شدن آن می دانند .
اولین شخصی که به طور مکتوب در شال 1499 به
بوقلمون اشاره کرده و در مورد آن بحث نموده است پدروالونسونینو می باشد .
ضمنا او را اولین فردی می دانند که در سال 1500 میلادی بوقلمون را به
اروپا برد .دلیل اساسی افزایش تولید و مصرف گوشت بوقلمون در ار.پا و آمریکا
چنین توجیه می گردد . گوشت بوقلمون از لحاظ چربی و کالری فقیرو ازنقطه
نظرکارکردی درتغذیه بسیاربا اهمیت و ارزش غذایی آن شبیه گوشت گوساله های
بسیار جوان بدون چربی است .
امکان عرضه گوشت بوقلمون به اشکال متنوع
وجود داشته و می توای آنها را به حالت لاشه کامل یا قطعات ران و سینه و یا
به صورت کالباس و سوسیس و غیره وارد بازار مصرف نمود .
نگهداری بوقلمونها تنها به چهار دیواری سالنها محدود نشده بلکه این امکان حتی در مزرعه و فضای باز برای آنها بیشتر ممکن است .
تاریخچه نگهداری در ایران :
این
پرنده درزمان شاه عباس صفوی توسط تعدادی از تجار ارمنی که به ایتالیا رفته
بودندبه ایران وارد شد و از آن به بعد ارامنه مامور تکثیر و پرورش آن
گردیدند .
به نظر می آید که چون جنس نر این پرنده می تواند همانند
دیبای رومی رنگ چهره و فرم پرهای خود را هر لحظه به گونه ای درآورد و ضمن
ترسو و کودن بودن بسیار لذا بهترین نام برای او می توانسته همین بوقلمون
باشد . نگهداری سنتی بوقلمون در نواحی خراسان گیلان و مارندران آذربایجان
غربی، شرقی مرکزی ، فارس ، اصفهان و کرمان متداول است .
طبقه بندی بوقلمون از نظر جانور شناسی :
بوقلمونهادرطبقه
بندی جانوری جز راسته گالی فرمیس زیر راسته گالی تیره فازیانیده تحت
تیره مله اگریدین و جنس مله اگریس گالوپا می باشد .
در تحت تیره مله اگریدین دو نوع بوقلمون بنامهای اگریو خازیس و اوسلاتاو مله اگریس گالوپا شناسایی شده است .
تقسیم بندی بر حسب وزن :
به
سه دسته سبک وزن و میان وزن و سنگین وزن تقسیم می شوند که از نظر نر و
ماده و همچنین مسن یا جوان بودن نیز به دسته های زیر تقسیم بندی می شوند :
مختصری از فیزیولوژی بوقلمون :
تعداد
کروموزومهای آن 82 عدد می باشد . تعداد ضربان قلب 200 تا 250 در دقیقه
است ، دستگاه گوارش بوقلمون شبیه به ماکیان بوده فقط در انداره متفاوت است ،
دستگاه تولید مثل بوقلمون شباهت زیادی با ماکیان داشته و با غاز و اردک در
عدم وجود قضیب اختلاف دارد . اسپرم ها 5تا7 روز در مجرای تناسلی جنس ماده
زنده باقی می ماند ، شروع تخمگذاری دربوقلمونها 230 تا240 روزگی است ،
از طرز گرفتن شاهپرها در بال می توان به نر و ماده بودن بوقلمونها پی برد ،
قطع بال در بوقلمون از 1 تا10 روزگی انجام می گیرد ، نوک چینی جهت
جلوگیری از کانیبالیزم در 2تا 5 هفتگی انجام می گیرد .
تیپ ظاهری :
سر :
سر لخت یا بدون پر با رنگی متمایل به آبی حاوی گره های متراکم گوشتی قرمز است .
چشمها :
در بوقلمونها عنبیه قرمز مایل به قهوهای و مردمک سیاه زنگ است چشمها دادای سه پلک داخلی و خارجی هستند .
منقار :
سخت و شاخی بوده و دو منفذ تنفسی پرنده به صورت افقی در انتها و بالای آن قرار دارند .
گردن :
نسبتا طویل و کمی به پشت خمیده است در زیر منقار یک پرده گوشتی شبیه غبغب وجود داردکه تا نیمه گردن ادامه دارد .
سینه :
ابعاد سینه در انواع بوقلمونها متفاوت است در ناحیه سینه جنس نر در سن 8تا9 ماهگی موهای زبر سیاه رنگی روییده است .
پشت :
طویل و از امتداد شانه ها به طرف دم کمی محدب می باشد .
دم :
دم طویل کمی افتاده و جمع شده به نظر می آید .
ساق پا :
ساق پا بلند قوی بدون پر است رنگ آن از قرمز تا ارغوانی سیاه کم رنگ خاکستری نقره ای یا سفید کرمی می باشد .
تغذیه :
جوجه
ها مانند سایر طیور در 24 ساعت اول نیازی به غذا ندارند . مقدار غذایی که
جوجه ها در 4هفته اول مصرف می نمایند450 تا 500 گرم است که به مرور بر
مقدار آن افزوده می شود . میزان رشد در سنین مختلف یکنواخت نیست به طوریکه
رشد تا سن 7تا8 هفتگی سریع و در 14تا 15 هفتگی به حداکثر می رسد . جنس نر
نسبت به ماده ها ضریب مصرف بالاتری را دارد . چربیها و هیدروکربنها منابع
اصلی انرزی در آنها محسوب می شود . غذای بوقلمون تا 8 هفتگی آردی و بعد به
صورت پلت می باشد .
جیره های غذایی :
1- پرورشی
جیره های مخصوص اهداف پرورشی به صورت زیر هستند :
برای
سنین 1 تا6 هفتگی ( با 25 تا28 در صد پروتئین خام ) ، برای سنین 7 تا29
هفتگی (حداقل 14 در صد پروتئین خام ) ، از بدو تخمگذاری (حداقل 15 درصد
پروتئین ) .
2- پرواری
جیره های پرواری برای جوجه ها (باحداقل 28 درصد پروتئین خام )
جیره غذایی برای بوقلمونهای پرواری در 3 گروه :
با حداقل 23% ، با حداقل 18% و با حداقل 14% پروتئین .
این
نوع تقسیم بندی صرفه جویی در مصرف پروتئین کاهش اختلالات متابولیکی خشک
ماندن بستر کمتر شدن ضعف پا هزینه کمتر تا3% و تناسب غذا با سن پرنده را به
دنبال دارد . هدف اصلی در پروار بندی دستیابی به گوشت بیشتر باضریب مصرف
کمتر است .
تولید گوشت :
گوشت بوقلمون سرشار از پروتئین
(30%) ولی فقیر از انرزی (2000 کیلو کالری )می باشد . با بالا رفتن سن
میزان گوشت سینه افزایش یافته در حالیکه گوشت ران تقریبا ثابت می ماند .
نسبت استخوان به گوشت سینه با فزایش وزن و سن کاهش می یابد . کشتار بوقلمون
کاملا شبیه به ماکیان صورت می گیرد .
راندمان تخمگذاری سالیانه بر
حسب واریته متفاوت بوده وبین 90تا 125 عدد می باشد . وزن تخم ها 70 تا 90
گرم است و اندازه آن با بالارفتن سن افزایش می یابد .
جوجه کشی :
سیکل جوجه کشی در بوقلمون ( 28 روز ) می باشد .
به دو طریق طبیعی و مصنو عی وجود دارد :
روش طبیعی :
باید مراحل زیر فراهم باشد :
- مادر به سن بلوغ حقیقی رسیده باشد ( 30 هفتگی ) .
- در صد جوجه درآوری 65 تا75 % است .
- آنها 3/2 ظزفیت تخم گذاری سراسر زندگیشان را در سال اول می گذارند .
روش مصنوعی :
در این روش زیر باید موارد زیر را رعایت نمود :
- انتخاب تخم مناسب از نظر اندازه
- نگهداری تخم در شرایط مناسب (رطوبت 50 تا60 % و حرارت 10 تا13 درجه )
- رعایت بهداشت ماشینهای جوجه کشی
شرایط ماشینهای جوجه کشی :
حرارت : در 24 روز اول 37.6 در جه سانتیگراد و درهچری (25تا 28 ) روزگی میزان آن به 37.2 می رسانند .
رطوبت : در 24 روز اول 50 تا60 درصد و از روز 25 به بعد به 80تا 85 می رسد .
تهویه : میزان گاز دی اکسید کربن نباید از 1.5 درصد هوای داخل ماشین تجاوز کند .
چرخاندن : در24 روز اول حداقل